From

Valjevo, Serbia

Biography

Mr.Rabbit je alternative hip-hop/fusion bend iz Valjeva koji je zvanično nastao objavljivanjem prvog albuma sredinom 2014. godine, iako ideja o formiranju ovakve muzičke skupine datira nekoliko godina ranije, okupljanjem nekoliko bivših članova valjevskog benda Ira.
Aleksandar Danilović, pokretač ove priče, 2011. godine, sa Markom Ilinčićem, Milom Ristović, Lazarom Antonićem, Milošem Jevtićem i mnogobrojnim valjevskim muzičarima počinje rad na solo projektu, koji završavaju 2014. godine, a sam projekat prerasta u album prvenac benda pod nazivom “Noćna Luka Brodova“. Album je objavljen u julu 2014. godine pod etiketom beogradske izdavačke kuće Lampshade Media. U međuvremenu, Mila Ristović (vokal) i Miloš Jevtić (gitara) zbog privatnih obaveza napuštaju ekipu, te današnju postavu benda čine: vokal – Aleksandar Danilović; vokal – Đurđa Perović; klavijatura – Marko Ilinčić; bubanj – Anđelko Arnaut; bas gitara – Branko Vučetin; gitara – Lazar Antonić.
Sredinom 2013. godine, objavljuju spot za pesmu ”Noćna Luka Brodova” koja je imala širok odjek među publikom, a početkom 2014. godine i spot za pesmu “Tender“, koji je snimljen u saradnji sa valjevskim bendom Township Rebellion. Početkom jula iste godine, u saradnji sa Sanjom Vučić (ZAA), snimaju Live Session u beogradskom ATTIC Studiju za pesmu “Želje“. Takođe, na istom mestu, snimaju video i za pesmu “Sima“, a u saradnji sa saksofonistom Urošem Nedeljkovićem i Jovanom Kneževićem (Mašta Bašta). Sve četiri pesme nose snažnu društvenu poruku, koja se može čuti na čitavom albumu.
Inače, rad ovog mladog benda karakteriše i neobičan zvuk. Tako je “Tender“, pesma teških gitarskih rifova, zatim “Noćna Luka Brodova“ koja je otpevana u društvu lagane klavirske melodije propraćene etno zvucima frule i neobičnim gruvom bas gitare i na kraju, dva poslednje objavljena singla sa albuma - pesma “Želje“ sa neobičnim uplivom u soul, začinjena snažnim ženskim vokalom i pesma “Sima“ upotpunjena funky ritmom i melanholičnim zvukom saksofona. Njihov zvuk, kako to muzički portali u regionu opisuju, obiluje žanrovskim lutanjima, počev od hip-hopa i roka preko fanka i popa, do nu-metala i elektronike. Drugim rečima, kako sami kažu, u pitanju je nekakav alternative hip-hop/fusion žanr.
Bend je u martu 2015. godine objavila spot za novi singl pod imenom “Magla”, čime najavljuje buduća ostvarenja, takođe ispunjena žanrovskim šetnjama. Istovremeno su se pripremali da svoj rad predstave publici u regionu, te su se prvi put predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse, a mesec dana kasnije u Valjevu, na DA Festivalu, koji su otvorili zajedno sa Škabom i bendovima Sick Soul i Ućuti Pas. Iza njih je takođe nastup na Love Festu u Vrnjačkoj Banji, gde su delili binu sa Marčelom, te bendovima kao što su Elemental, Prti Bee Gee i Who See i prvi samostalni nastup u okviru serije koncerata “Na Zidiću” koje organizuje Dom Omladine Beograda. U februaru 2016. godine su započeli rad na novom albumu. Drugi studijski album benda, pod imenom “Postmoderna Komedija”, objavljen je u oktobru 2016. godine, ponovo pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media, a manja promocija je održana u klubu Rokanje, zajedno sa pančevačkim sastavom Buč Kesidi. Sa ovim albumom počinju i saradnju sa holandskim producentom, koji se zove Caspar Wijnberg. Zvanična promocija albuma je održana u Klubu Doma omladine Beograda 4. Marta 2017. godine uz podršku gostiju i valjevskog hip-hop sastava Tremendum. Bend trenutno radi na novom materijalu.

Discography

Albumi:
Noćna Luka Brodova (2014) [Lampshade Media]
Postmoderna Komedija (2016) [Lampshade Media]

Singlovi:
Noćna Luka Brodova (2013) [Lampshade Media]
Tender (2014) [Lampshade Media]
Želje (2014) [Lampshade Media]
Sima (2014) [Lampshade Media]
Magla (2015) [Lampshade Media]
Manifest (2016) [Lampshade Media]
Večeras (2017) [Lampshade Media]
Marseljeza (2017) [Lampshade Media]
Novi Dan (2017) [Lampshade Media]
Ljubavna Pesma (2017) [Lampshade Media]
Bulevar (2017) [Lampshade Media]

Formed in

2014

Members

Aleksandar Danilović - vokal
Đurđa Perović - vokal
Marko Ilinčić - klavijature
Lazar Antonić - gitara
Branko Vučetin - bas gitara
Anđelko Arnaut - bubanj

Genres

Alternative, Fusion, Hip-Hop
Share