Novo izdanje benda Kanda, Kodza i Nebojsa - Volja za noc

Drugi singl sa novog albuma benda Kanda, Kodža i Nebojša Vera, nada, ljubav i stav imao je premijeruna MTV kanalu, a od srede, 8. oktobra, svi zainteresovani imaće prilike i za besplatan download albuma Volja za noć na sajtu Exit Music koji će trajati narednih 10 dana.

Fizičko izdanje (CD) i digitalno izdanje albuma ( deezer, tunes, wimp, spotify, ...) će se takođe pojaviti u narednih nekoliko dana u organizaciji izdavačke kuće Odlican Hrčak.
 
U omotu koji podseća na svet i ljude koji su reči i misli koristili za izražavanje stvaralačkih ideja nalazi se jedanaest novih pesama sastava Kanda,Kodža i Nebojša, koji uprkos svemu uspeva da dopre do publike koja do takvih reči i misli drži, kao i do ljubavi i inteligencije. Savremeni ljudski mravinjak sve besomučnije zagovara površnost, zaborav i otupelost, a u okolnostima na domaćem terenu takav svetski ritam odjekuje u skladu sa preteškim senkama svih naših neprebola. I dalje fascinirani snagom rokenrol nasleđa, Kanda, Kodža i Nebojša na svom sedmom dugosvirajućem ostvarenju, zaključuju da, rečima pesnika, dani nepristojno sviću, te da je zato buđenje Volje za noć vodič ka izlazu. Trideset i sedam minuta ovog albuma kondenzuje iskustva benda kao istraživača noći - ambijenta u kome se još uvek vredi zaputiti ka traženju slobode, istine i čoveka. Produciran u saradnji sa Casparom Wijnbergom, Volja za noć verno prenosi zvuk i stav benda sa bezbrojnih nastupa. Ova petorka i ovoga puta nastupa privržena pogubljenim vrednostima posrnulog grada, zato nema razloga da se ne pridružite bendu na ovom putu nakraj noći. Švercovanje podrazumeva nekoliko klikova na mreži, a nosač zvuka se za preostale zaljubljenike u dobar zvuk pojavljuje u izdanju Odličnog Hrčka.
 
- I ove jeseni većina populacije podleže zatupljujućim otrovima medijskog besmisla, dok preostali deo kulturne i subkulturne javnosti teško uspeva da sačuva moral usled zbivanja koja se kose sa logikom i zdravim razumom. Nakon dugotrajnih borbi sa snagama banalnosti, proseka i dosade, Kanda, Kodža i Nebojša izlaze neokrznuti oslanjajući se na Veru, nadu, ljubav i stav. Iako je borba neprestana, odustajanje nije opcija. - članovi bendao inspiraciji koja stoji iz pesme.
 
https://www.youtube.com/watch?v=024mRaldnig - singl Vera, nada, ljubav i stav

 
Sastav Kanda, Koža i Nebojša započinje mini turneju i koncertnu promociju novog albuma. Predstojeći nastupi su:
 
10. oktobar Sarajevo
11.oktobar Bratunac
8. novembar Novi Sad klub Quarter
14. novembar Dom omladine Beograda
 
 
 
Za sve dodatne informacije možete nam pisati na odlicanhrcak@gmail.com.
 
Share